Власинското езеро се намира в Сърбия на около 120 км от София и дотам с естига за по-малко от часа. То е интересно със своята природа и фауна, сравнително голяма надморска височина, липса на застрояване и добри места за настаняване и хапване. То е дълго около 9 км и широко около 3км, което го прави лесно за обикаляне за два дни. Има добър къмпинг, който се намира в централната му част. Интересни са островите и кормораните, които могат да бъдат наблюдавани и снимани.

Тръгваме в петък късен следобед, разполагаме палатките или се настаняваме в някой от чудесните и добре поддържани хотелчета в района. На следващата сутрин правим инструктаж и се впускаме в езерото. Гребем кой колкото иска и може. Вечерта хапваме добре заслужени плескавици и крушова или дюлева ракия.

На сутринта отново имаме време да влезем и да гребем с каяците, да отидем до островите и да видим колониите от корморани.

Ви Травел осигурява транспорт с микробус на агенцията, каяк, гребла и др. оборудване, къмпинг оборудване, весело настроение, водачи. 

Цена 160 лв. на човек при настаняване на къмпинг и 190 лв при настаняване в хотел. Екскурзията се осъществява при минимум 6 участника всяка събота и неделя.

Цената включва пълно оборудване за каяк и спане (каяк, гребла, жилетки, шприцки, палатка, шалте, спален чувал и дребна бивачна екипировка), транспорт от София и обратно, водачи, снимки по време на преходите с водоустойчив фотоапарат, застраховка.

Цената не включва храна и напитки разходи от личен характер.

Дата на отпътуване: 14-16 август 2015 година. Екскурзията се осъществява при подходящи метеорологични условия и минимум 6 участника. Настоящата екскурзия може да се организира по всяко едно време от май до септември при наличие на минимум 6 участника.

Запитване за екскурзия с каяк на Власинско езеро