Тази активна екскурзия в Австрия е нещо различно, нещо ново и сравнително уникално сред каяк приключенията, предлагани в България - 9-дневна екскурзия в Австрия - Дунав, Алпи и алпийски езера, които ще останат завинаги в сърцата и спомените Ви с тяхната красота, романтика и величественост. Да не забравяме и чудесните австрийски вина, които са ... чудесни! 

По време на тази каяк екскурзия ще гребем 35км в най-красивата част на р. Дунав (долината Вахау), Нойзидлерзее, в алпийските езера Траунзее и Халщат в Залцкамергут (сърцето на Австрия, солните мини, връх Дахщайн) недалеч от Залцбург, който също може да бъде посетен по желание. Езерата разполагат с удобни къмпинги на самия бряг и предлагат вдъхновяващи гледки към околните планини и китни селца - Халщат, Траунзее.

1 Ден. Отпътуване в 5ч. от стадион Васил Левски. Привечер пристигане край езерото Нойзидлерзее, където може да поразходим в романтичното село Руст и да отпием първа глътка хубаво австрийско вино.  Нощувка в къмпинг на брега на езерото.

2 Ден. Яхваме каяците за хубава разходка в езерото, пълно с птици и ветроходни лодки. Следобед отпътуваме за град Мелк на брега на р. Дунав, разглеждаме градчето и абатството. Настаняване в къмпинг в близост до град Мелк на р. Дунав.

3 Ден. Подготовка на каяците за уникално речно гребане в р. Дунав. Реката тук е сравнително бърза, така че натоварването ще е малко за сметка на красивите гледки, романтичните селца, където ще спрем, и круизните кораби, минаващи покрай нас. Ще гребем до град Кремс, където ще натоварим лодките отново и ще се върнем в същия къмпинг, като по обратния път ще имаме възможност да изпием чаша вино на брега на река Дунав, отново с прекрасни гледки към осветените катедрали на Дюрнщайн и Вайсенкирхен на отстрещния бряг. Нощувка в къмпинг до Мелк.

4 Ден. Отправяме се към езерото Траунзее, където се настаняваме в къмпинг на самия бряг. Разтоварваме каяците за едно кратко гребане до Траункирхен с възможност за плаж, къпане и разходка.

5 Ден. Днес ще гребем по-усилено до град Гмюнден на брега на езерото. Той е красив и заслужава хубава разходка, а преди това ще се опитаме и да гребем срещу течението на река Траун, колкото можем и искаме разбира се. Връщаме се отново в къмпинга на брега на езерото и си правим 

6 Ден. Събираме палатките и отиваме да разгледаме Бад Ишл, красив град, където се намира вилата на император Франц Йозеф. Отпътуваме за къмпинг на езерото Халщат - неземна красота в района Залцкамергут или Солната планина. Днес ще гребем в красивото езеро и ще се наслаждаваме на гледките към околните планини и селището Халщат, включено в списъка на ЮНЕСКО за световно културно наследство. Настаняваме се в къмпинг на брега на езерото.

7 Ден. Качваме се с лифта, откъдето се откриват страхотни гледки към връх Дахщайн и езерото Халщат в низината. Ще направим една хубава планинска разходка за довиждане и ще се върнем с лифта от горна станция.

8 Събираме на багажа и палатките. Разглеждаме Залцбург. Привечер отпътуваме за България.

9 Ден Пристигане в София около обед.

Ви Травел осигурява транспорт с микробус на агенцията, каяк, гребла и друго оборудване за каяк, къмпинг оборудване, весело настроение, водачи. 

Цена 449 евро на човек при настаняване на къмпинг.

Промоционална цена за записване до 31.03.2016г. - 419 Евро на човек.

Екскурзията се осъществява при минимум 6 участника.

Цената включва пълно оборудване за каяк и спане (каяк, гребла, жилетки, шприцки, палатка, шалте, спален чувал и дребна бивачна екипировка), транспорт от София и обратно, водачи, снимки по време на преходите с водоустойчив фотоапарат, застраховка.

Цената не включва храна и напитки, разходи от личен характер, настаняване в къща или хотел и двупосочен билет за лифта Дахщайн (28,60€ на човек).

Дати на отпътуване:

1). 16 юли 2016 година, връщане на 24 юли 2016 година;

2). 20 август, връщане 28 август – групата е сформирана,ГАРАНТИРАНО ТРЪГВАНЕ!!!

Запитване за каяк екскурзия в Австрия