Експедиция с каяк от Пелион до остров Скиатос

Полуостров Пелион се намира близо до Волос на около 600км от София. 

За тази каяк екскурзия в експедиционен стил сме предвидили 4 дни, тъй като ще ни трябва време да обиколим остров Скиатос, след което да продължим по брега на Пелионския полуостров без крайна цел или ако групата има силно желание за гребане целта ще бъде.  Ще наблегнем на по-дълги преходи от около 20 км на ден по красивото крайбрежие, осеяно с диви плажове, красиви скални образувания, морски и красиви лагуни.

Ви Травел осигурява транспорт с микробус на агенцията, каяк, гребла и др. оборудване, къмпинг оборудване, весело настроение, водачи. При този експедиционен тип каяк екскурзия е възможно втори водач да придвижва микробуса до междинните и крайната точки на пътуването.

1 Ден: Отпътуваме в 19ч. пред стадион В.Левски. 

2 Ден: Пристигаме рано сутринта срещу остров Скиатос и след сутрешно кафе приготвяме лодките и багажа за плаване около острова. Тук вече нещата зависят изцяло от времето, вятъра, силите и желанието за гребане и почивки докато се установим за нощувка на острова.

3 Ден: Продължаваме да обикаляме красивия Скиатос. Спираме по-често да се наслаждаваме на природната красота, да плуваме и да почиваме на хубави плажове и да разгледаме красивото градче Скиатос. Отново бивакуваме на произволно място.

4 Ден: Днес целта ни е да се върнем отново на континета и да поемем на север покрай красивото крайбрежие на полуостров Пелион, осеяно с причудливи скали, пещерни образувания, диви и не толкова диви плажове. От времето и от групата зависи до къде ще гребем покрай брега преди да разпънем отново бивака.

5 Ден: Ако времето и силите са с нас днес можем да приключим гребането в китното селце Дамухари, където е снимана голяма част от филма "Мамма Миа". В 16:00ч поемаме обратно към София и пристигаме късно вечерта на паркинга пред стадион В. Левски.

Цената включва пълно оборудване за каяк и спане (каяк, гребла, жилетки, шприцки, палатка, шалте, спален чувал и дребна бивачна екипировка), транспорт от София и обратно, водачи, снимки по време на преходите с водоустойчив фотоапарат, застраховка.

Цената не включва храна и напитки разходи от личен характер.

Екскурзията се осъществява при подходящи метеорологични условия и минимум 6 участника. Настоящата екскурзия може да се организира по всяко едно време от май до октомври при наличие на минимум 6 записани.

Запитване за каяк експедиция Пелион - Скиатос